Røntgen & Ultralydsscanning

Røntgen
Røntgenundersøgelse anvendes i mange sammenhænge ved undersøgelse af sygdomme og konstatering af forandringer, både knoglerelaterede og sygdomme relateret til organer i brysthule (hjerte og lunger) og bughulen. Billederne vurderes samme dag og du vil derfor som oftest få svar senere samme dag som undersøgelsen er udført.

Vi udfører også røntgenundersøgelser til DKK(Dansk Kennelklub) for hofteledsdysplasi (HD), albueledsdysplasi (AD) og OCD.

Ultralydsscanning
Mange sygdomme og diagnoser kan konstateres ved ultralydsscanning.
Ultralydsscanning anvendes i mange sammenhænge ved undersøgelse af sygdomme og konstatering af forandringer i organer. Undersøgelsen er uden smerte for dyret.

  • Hjerteundersøgelse
    Ved undersøgelse af hjertesygdomme indgår ultralydsscanning som en vigtig undersøgelsesmulighed. Sammen med røntgen og EKG har vi mulighed for undersøgelse af hjertets form og arbejdsfunktioner, hvilket kan hjælpe til diagnosticering og fremtidig behandlingsstrategi.​
  • Bughuleundersøgelse
    Ved ultralydsscanning af bughulen kan mange organforandringer, som opstår ved sygdom, konstateres. I forbindelse med vævsprøveudtagelse kan ultralydsscanning også være en stor hjælp til en mere eksakt diagnose.
  • Drægtighedsundersøgelse
    Ultralydsundersøgelse anvendes diagnostisk til at undersøge en tæve for drægtighed, samt vurdering af fostre hvis behov. Undersøgelsen er uden risiko for fostrene.